For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Diverse / Pleie/Omsorg

Pleie/Omsorg

Vi tilbyr et bredt sortiment av møbler innen pleie og omsorg.  Våre produkter kjennetegnes av høy kvalitet og stilrent design. Ved større innkjøp kan du gjerne kontakte oss for tilbud og hjelp om det er ønskelig. Finner du ikke det du ser etter online, kontakt gjerne vår kundeservice for best mulig hjelp til å finne det du leter etter. Kjøpsguide pleie/omsorg>>

Sortering:
Artikler per side:
11 artikler
11 artikler

Kjøpsguide pleie/omsorg

Møbler til helsestasjonen, pleiehjemmet eller tannlegemottaket behøver ikke å være kjedelige bare fordi de skal være i et pleie- eller omsorgsmiljø. Men de må være praktiske for venterommet eller oppholdsrommet. Det gjelder uansett om det er stoler, bord, sofaer eller møbelgrupper som er spesielt tilpasset pleie- og omsorgsmiljøer.

Hva bør du da tenke på når det gjelder møbler til disse miljøene? Her får du noen tips å ha i bakhodet når du skal velge møbler til pleie- og omsorgsmiljøer.

Å tenke på når du velger møbler til pleie- og omsorgsmiljøer

Miljø

En svært viktig faktor er selvfølgelig hvor møblene skal brukes. Avhengig av om møblene er tiltenkt et legemottak, et behandlingshjem eller en helsestasjon, varierer naturligvis behovet. Den kanskje aller viktigste forskjellen går mellom private og offentlige miljøer. En besøksstol må ha en viss grad av komfort, og en stol i lunsjrommet bør ha andre egenskaper. Til oppholdsrommet på en dagenhet kan det være en mulighet å kjøpe litt mer komfortable møbler, som gyngestoler, fotpaller eller sofaer.

Materialer

Lyse materialer og myke farger gir en rolig og avslappet følelse. En trestamme gir liv og gjør det mer koselig og varmt enn om du skulle velge stål. Stilrent design gjør dessuten møblene lette å holde rene, ettersom det ikke er så mye krimskrams som samler støv og smuss. Setene må være robuste eller kunne dekkes med materialer som tåler urin og andre væsker. De skal være vaskbare og enkle å holde hygieniske og pene. Perfekte stoler innenfor eldreomsorgen er der setet blant annet kommer med et fastsatt urintrekk som beskytter stolen.

Tenk på brukerne

Når du går til anskaffelse av møbler til pleie-/omsorgsmiljø, er det viktig å ta med i betraktningen at det ofte er mennesker med spesielle behov som skal bruke møblene. Det kan handle om gamle og skjøre mennesker, syke og skadde. Derfor stilles det litt ekstra krav når det gjelder komfort, stabilitet og funksjon. Det kan handle om ting som ryggstø, stopping i setet eller funksjon i armlenene. Et viktig aspekt når det gjelder alle møbler for disse miljøene, er at de skal være enkle å sette seg i, stødige og lette å reise seg opp fra. Velger du karmstoler, blir det dessuten enklere å reise seg opp fra stolen, ettersom armlenene fungerer som støtte. Unngå lave møbler med dyp stopping, ettersom de ofte er vanskelige for eldre å komme seg opp av. Også bordene må være stødige, ettersom de ofte kan brukes som støtte, og da må de ikke risikere å velte. De tenkte brukerne må alltid settes i sentrum når du kjøper inn disse møblene.

Møblering skaper atmosfære og trygghet

Om det i stedet handler om møbler til venterommet eller besøksrommet, er kanskje ikke disse behovene til stede på samme måte, selv om møblene naturligvis skal være funksjonelle og solide. Her handler det kanskje mer om å inngi fred og ro, og om å gi en komfortabel sitteplass den tiden kunden venter. Da føles det mer møblert og koselig om du plasserer ut sofaer og lenestoler, og ikke bare noen stoler. Sett gjerne ut stoler eller små sofaer langs veggene i passelig avstand for å kunne tilby en sitteplass dersom ikke bena orker så mye, eller for at brukerne skal kunne få igjen pusten. Disse møblene kan med fordel matches med annen innredning i sortimentet.

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter