For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Kontormøbler / Tilbehør / Ståmatter

Ståmatter

Stående matter er laget slik at du får mer ut av å jobbe på et høydejusterbart skrivebord. Les mer om hvordan du velger en ergonomisk ståmatte her! Her finner du ståmatter som gir den ergonomiske støtten du ønsker når du står og jobber ved et høydejusterbart skrivebord! En stående matte er så mye mer enn en behagelig effekt på gulvet. Det kan tillate deg å stå opp lenger uten å bli sliten. Hvis du står opp på jobb, bør du ikke gå glipp av muligheten til å ta vare på føttene, beina og ryggen med en god matte å sette føttene på! 

Sortering:
Artikler per side:
10 artikler
10 artikler

 

Hva er en stående matte?

Ville du kjørt bil eller moped uten suspensjon? Neppe! Men du kan tenke du å stå i flere timer på gulvet uten enhver suspensjon under dine føtter. Dette kan du endre med stående matter som er laget for å dempe støtene din føtter og kropp kan være helt normalt å stå på et gulv.

Med enkle ord er gulvmatten en matte som er laget for å gi du bedre stående. Det føles lettere å stå over lengre tid når du står på denne typen matte. Det gir en form for støtdemping som er bra for hele kroppen din.

Halmmatten kalles også for en avlastningsmatte eller anti- tretthetsmatte på engelsk som betyr en anti- tretthetsmatte. Tanken er at du skal stå komfortabelt og sunt når du jobber ved et høydejusterbart skrivebord . Egentlig kan man si at det er litt rart å investere i et stå bord og en ergonomisk kontorstol, men nei stående matte. Så viktig kan det være!

Hva er gulvmatter bra for?

Hvis du har byttet fra vanlig skrivebord til justerbart skrivebord er det også på tide å se på fordelene med stående matter. denne er et ergonomisk verktøy som passer alle de fleste. Følelsen din på jobben kan endre seg dramatisk når du bruker en ergonomisk matte å stå på.

Noen viktig fordeler å merke seg er:

  • Du står mer. Hvis du unngår å få smerter i føttene og ryggen av å reise deg, kan øyeblikkene du reiser deg bli lengre. Dette kan føre til at du føler at du har mer energi og at det blir lettere å fokusere på jobben.
  • Du blir bedre holdning. Hvis du jobber for å stå til høyre måter det kan forbedre holdningen din på. Her kan stå matten være til god hjelp på veien.
  • Du kan forbrenne mer fett. Står du mer kan det skje at du forbrenner mer fett enn om du sitter hele dagen.
  • Du reduserer belastningen på ryggen. Til for deg med korsryggsmerter kan dette komme som en redning. Ved å stå til høyre måte og med god støtdemping, kan du redusere belastningen på ryggen og dermed også redusere risikoen for ryggsmerter.
  • Blodsirkulasjonen din kan forbedres. Når du reiser deg og beveger deg mer, forbedres blodsirkulasjonen også bli bedre. Det er bra for hele kroppen.

Den siste poenget er ikke en liten ting. Med bedre blodsirkulasjonen, kan kroppen din oksygenets bedre. Det er dette som gjør at du kan bli mer produktiv mens det kan føre til et sterkere immunsystem og et bedre humør.

Noe som er så kult med stå matten er at den automatisk får deg til å aktivere musklene som finnes i korsryggen. Bare stå eller gå på matten for å få denne effekten. denne er noe som virker forebygging mot smerter i korsryggen og som også kan oppleves som smertelindring.

Hvordan Velger du riktig matte å stå på?

Det er, som du kan se her ovenfor, mange forskjellige typer gulvmatter. Hvordan bør du velge ikke sant? Det er det ikke så dumt å tenke til litt slik at du får en modell du er fornøyd med. Her er noen tips å huske på når du vil kjøpe stående matte.

Myk, men ikke for myk

En stående matte skal være myk slik at du får den komforten du trenger til dine føtter, men ikke så myke at du synker gjennom den til gulvet. Da har du ikke servert mye å bruke gulvmatten.

Teppet vil ligge godt på gulvet

Du vil ikke at et teppe skal stå på som glir rundt og synker. En avfaset kant kan være en stor fordel. Deretter avtar også risikoen for at du snubler i kanten av teppet når du tråkker på det eller går over teppet.

En god størrelse og form også du

Det er det viktig at du har en stående matte altså stor nok for deg kunne stå bredbeint og skifte posisjon på føttene på en fri måte. Samtidig Det anbefales ikke å kjøpe en stor stående matte fordi det da kan være i veien for stolen din.

Vi foreslår at du måler opp størrelsen på teppet som du ser i produktbeskrivelsen. Se overflaten foran på gulvet og tenk på hvordan det er å stå og bevege seg i denne størrelsen. Om det er et rundt eller rektangulært teppe kan også være viktig hvordan du opplever overflaten av den.

En ren stående matte

Det er det også viktig å velge en stående matte som er laget av et materiale som avviser smuss og bakterier. Tanken er Ikke sant ikke at du skal ha en samling skitt og støv å stå på. Noen ganger vil du kanskje ta av deg klærne sko og stå på teppet. Da er det bra om det oppleves som rent i forhold til dine sokker eller bare føtter.

Ta en titt på materialer og hvordan du kan rengjøre teppet. Mange noen ganger er det til og med godt å skylle av med vann. denne er også viktig gitt at du ikke vil ha teppet bør få en merkelig lukt når du bruker den ofte.

Ulike typer gulvmatter

Det er hovedsakelig to forskjellige typer gulvmatter. Den eneste er den som ser ut som et vanlig teppe og den andre har forhøyninger på sidene og kanskje også i midten. Vi kan kalle den andre varianten en 3D stående matte.

Tradisjonell gulvmatter

denne er en vanlig type stå matte som nevnt ser ut som en vanlig matte. Den legges flatt mot gulvet og brukes ikke bare på arbeidsplasser. En vanlig stående matte vil duge eksempel var en fordel på et kjøkken hvor du står lenge og lager mat.

Tykkelsen kan variere fra ca 1 cm og opp til ca 2 cm. Det kommer litt an på modellen og hvordan den skal brukes bli brukt. Det er det felles for tradisjonelle gulvmatter er laget av materiale som polyuretan som er mykt og behagelig til føtter og lett å holde ren.

3D gulvmatter

Litt nyere konsept er 3D stå mattene som er laget for du som står veldig hver dag. denne er et teppe som har en topografi på toppen av teppet. Det kan være i form av kuler eller striper.

Tanken er at når du står på denne matten kan du avlaste føttene og få en form for massasje. Det blir lettere å finne noe annerledes stillinger å stå i når du får den fine støtten til teppets topografi. denne er viktig fordi det er akkurat når du berører du mellom forskjellige stående stillinger som du får de fine fordelene med stående matter.

Noen tenker også at 3D-designet er morsomt. Det inspirerer og du får følelsen av at du gjør det noe aktivt for av helse skyld.

arbeidsplassen din med omtanke

Når du innreder arbeidsplassen din du bør gjøre det med omtanke. I dag kan du velge mellom lydabsorbenter som kan fungere som skjermvegg samtidig som de skaper et stille rom i rommet. Din sinnsro påvirket av så mange ulike faktorer og akkurat som du tenker på ting som støy og privat arbeidsplass du bør tenke på hvordan du sitter og står.

Hvis du bestemmer deg du for et skrivebord som kan heves og senkes, bør du ikke gå glipp av stå matten. Det er en interiørdetalj som du kan ha stor nytte av. Det er like viktig på hjemmekontoret som på det felles arbeidsplassen.

Kilde

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter