For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Kontormøbler / Tilbehør / Belysning

Belysning

Med belysning som fungerer som den skal på en arbeidsplass, blir det lettere å konsentrere seg og god belysning reduserer risikoen for visse yrkesskader. Pynt arbeidsplassen med belysning som gjør det behagelig å jobbe uansett årstid og når klokka er. Vi tilbyr fleksible lamper som kan plasseres på skrivebord for å øke belysningen på en målrettet måte. Med moderne design er våre belysningsløsninger enkle å bruke, og de bidrar til et arbeidsmiljø som føles stilig og inspirerende.

Sortering:
Artikler per side:
9 artikler
Bordlampe NEOS X
Lagervare
Matting Office Wellness
fra 4 412,50 nok 5 662,50 nok
  • Forest Green
  • Hvit
  • Sunset Gold
  • Svart
Bordlampe NAPOLI
Lagervare
Matting Office Wellness
fra 2 458,75 nok 2 942,50 nok
  • Hvit
  • Svart
  • Sølv
Bordlampe NEOS Z
Lagervare
Bordlampe LISSABON
Lagervare
Matting Office Wellness
fra 1 393,75 nok 1 668,75 nok
  • Hvit
  • Svart
Skrivebordsbelysning, Qlite, 2 varianter
Lagervare
Skrivebordsbelysning, Desklite, 2 varianter
Lagervare
Tulip Bordlampe LED
Lagervare
Götessons
1 675 nok 1 925 nok
Funkia LED-lampe
Lagervare
Götessons
2 275 nok 2 600 nok
9 artikler

Belysning for av helse skyld

Du er absolutt klar over at du trenger lys å føle seg bra. I Sverige er vi det også klar over hva som skjer med kropp og sinn i løpet av årstidene når det blir mørkt klokken fire om ettermiddagen. Lys får stor betydning på arbeidsplassen fordi du bruker så mye timer på den.

Det handler både om å se ordentlig og om å ta vare på kroppens naturlige døgnrytme. Når du jobber mye med skjermen kan det hende du må veie opp for det blå lyset som kommer fra skjermen med mykere belysning rundt. Det er det også viktig å få nok lys for å se hva du gjør mens du jobber direkte på skrivebordet.

Akkurat som du velger å jobbe med et skrivebord som kan heves og senkes og et komfortabelt kontorstol, kan du tenke litt over hvordan lys i taket og på bord påvirker deg. På en måte kan vi si at skrivebords belysningen er inkludert i området ergonomi som riktig belysning kan være så viktig for hvordan vi har det. Både mentalt og fysisk.

Det er lyskonsulenter som kan besøke arbeidsplassen og undersøke hvordan det fungerer med lamper. Du kan måle lysstyrken under forskjellige tider på døgnet og se om du ev trenge installere flere spotlights og gi Hver arbeidsplass med bedre bordlamper.

Krav til kontorbelysning

Det er faktisk krav i Sverige til belysning på arbeidsplasser skal se ut. I følge Arbeidsmiljøetaten det gjelder at belysning i kontorer er tilpasset til plikter. Dette betyr at personen som jobber ved et skrivebord skal få belysning altså vi vil tilpasset til arbeidet utført på det, men også til personlige behov.

Diverse plikter poserer ulike krav til syn. I løpet av en dag kan det være det samme arbeidsplass trenge diverse belysning. Arbeidet på skjermen er en ting og planlegging med papir og blyant på bordet er en helt annen.

Når det er møte rundt et bord kan det også være slik at det blir hyggeligere med belysning som kan dimmes. Dette særlig når den berører møter ved presentasjon informasjon med overhead eller på en tavle.

Av kontorlandskapet stor lysutfordring

Et kontorlandskap med mange arbeidsplasser krever unik belysning for Hver arbeidsplass, men også felles belysning. Da kan det være det lydabsorbenter i form av veggskjermer mellom Hver arbeidsplass må vurderes hva dette gjøre med lyset.

En skjermvegg blokker Ikke sant ikke bare lyd. Det kan skape skygger. Når det er lavere bordskjermer mellom bordene, må du også sørge for at personlig bruk av bordlampen ikke forstyrre personen som sitter overfor. Det krever litt mer av belysningen og her er det veldig greit med lamper som er fleksibel og som kan rettes mot en presis måte.

Lamper som kan rettes og skjules

Belysningen ved et skrivebord skal være god tilpasset til mange ulike typer oppgaver. Det er bra om du kan vinkle deg selv lampen og kanskje vri den. På den måten kan det unngås refleksjoner på skjermer eller for å forstyrre bordnaboer som jobber i samme rom.

Det er mye smart bordlamper som du kan snu og rette. Det er de også laget for å vare mye lett å håndtere. Det er det viktig. Hvis det blir det også komplisert å håndtere en lampe er det fare for at du ikke gjør det dirigerer lys til høyre måte.

Gitt hvordan det ser ut på skrivebordet, er det selvfølgelig det interessant med belysning som ser elegant og estetisk ut. Her kan det være en fordel med lamper som du folder inn slik at de ikke er synlige når de ikke er det er brukt.

Det er modeller der dem selv lampen foldes inn i stativet slik at den ser ut som en enkel pinne på lampen når den ikke gjør det er i bruk. Det er det veldig smart på et skrivebord der veldig skal passe og du vil ikke at det skal se rotete ut.

Hvilken belysningsstyrke nødvendig på kontoret?

Et viktig poeng å vurdere når du ser på belysning til kontoret er kraften du trenger til lamper. Dette uansett om det er taklys og spotter eller bordlamper for skrivebordet.

Du kan måle belysning i watt eller i lumen. I tillegg er viktig å se på de forskjellige lyskilder funnet i et rom. Sammen skal de bidra til en kollektiv lysstyrke som kan være ganske tilstrekkelig eller omvendt mangelfull.

Hvis det er mye dagslys i rommet det krever mindre kunstighet lys på det lyseste på dagen timer. Store vinduer reduserer behovet for sterk belysning. Men på samme tid, stor kan vindu sette til det med reflekser på skjermer. Noen ganger er det til og med det lettere å belyse en arbeidsplass som ikke har så mye lett innleggelse fra vindu.

Et kontor kan sammenlignes litt med et kjøkken. denne _ er et sted vi tilbringer mange timer på og lyset vil gi Brukerstøtte til mange diverse oppgaver. Når vi ser på antall lumen som vil være nødvendig, lander det på rundt 3000-4000 lumen. Lyset skal komme fra diverse kilder og som sagt burde det være mulig å få mer lys på individ arbeidsplasser med bordlamper.

Det er også mulig å beregne i watt per kvadratmeter. Her kan vi se hvor stort rommet er. La oss si at det handler om et kontorlandskap som er 8x10 meter stort. Her har vi et areal på 80 kvadratmeter. Nå kan du beregne ønsket lysstyrke ved å multiplisere 80 kvm med 25 W som er effekten som kreves for en arbeidsplass eller hvor du studerer.

Vi lander på 2000 watt også rommet, men det er påkrevd selvfølgelig mer siden det er skjermvegger og andre ting som blokkerer lyset mellom diverse arbeidsplasser. Med enkeltpersoner lamper og spotlights er det mulig å sørge for at valgt områder får mer lys på en effektiv måte.

Finansiell løsninger til lamper på arbeidsplassen

Du kan bruke hele morgenen på å lure på om du har slått av kaffetrakteren hjem igjen med mindre du har automatisk avstenging på den. Men tenker du det samme måten når du går hjem fra jobb? Ved arbeidsplass er det mulig å ha automatiske systemer som slår seg av ned lys når folk har gått hjem. Da trenger ingen å bekymre seg for at lyset skal tennes unødvendig.

I tillegg kan du velge energieffektiv belysning, som er bra for virksomhetens økonomi så vel som miljøet. Det er stor interesse for å velge miljøvennlig lamper fordi vi nå vet at dette kan utgjøre en stor forskjell for klimaet vårt.

Individuelle lamper kan også programmert slik at de slår seg av automatisk på et bestemt tidspunkt på dagen. denne er en funksjon som også verdsatt på hjemmekontoret der det også er lett å glemme å slå av lyser deretter arbeidsplassen ikke er brukt.

Det er viktig å peke lysene riktig vei

Det er nødvendig å jobbe med lyssetningen på en arbeidsplass. Det er det ikke alltid så enkelt det lyset som kommer direkte fra over taket fungerer godt for alle i rommet. Belysning som skaper skygger faktisk kan gi problemer for de som jobber mye timer i rommet.

Når refleksjoner og skygger skapes på en skjerm, kan det føre til problemer med hodepine. Dette kan unngås ved å rette lyset riktig. Her kan det være greit å få litt hjelp av en ekspert som kan hvordan dette vil gjøres.

Men hør også på ansatte. Mange ganger vet de som jobber i rommet nøyaktig hvor de trenger mer lys og når. Da er det smart å ha lamper, spotlights og taklys som kan rettes og justeres for et perfekt arbeidsmiljø.

 Kilde

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter