For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Diverse / Skolemøbler / Skolestoler

Skolestoler

Vi tilbyr et bredt sortiment av skolestoler med omgående levering. Normalt er samtlige av disse stolene på lager, og leveringstiden er bare noen arbeidsdager. Finner du ikke den modellen du ønsker, kontakt oss gjerne så hjelper vi deg. Kjøpsguide skolestoler >>

Sortering:
Artikler per side:
6 artikler
Karmstol Oldie, 2 modeller
Lagervare
SKAFAB
fra 1 575 nok 1 912,50 nok
  • Bjørk
Stol Nassau
et al.
fra 1 575 nok 2 387,50 nok
Flere varianter
Stol Alcudia, plast/stål, umontert, 4 farger, stabelbar
Lagervare
Stol Vinnaren, Tre, 3 farger understell
Lagervare
SKAFAB
fra 1 562,50 nok 1 887,50 nok
-34 %
6 artikler

 

 

Kjøpsguide skolestoler

Elevene bruker mye av tiden sin på å sitte, så skolestolene må være både komfortable og ergonomiske. Samtidig vil stolene bli utsatt for omfattende slitasje av å flyttes frem og tilbake, vippes på og brukes mye, og i mange tilfeller blir de brukt på en lite varsom måte. I tillegg må de naturligvis også være prisgunstige, siden de fleste skolebudsjetter er anstrengte, og det trengs mange møbler på en skole. Hva som er prisgunstig, kan bestemmes på to måte, delvis av innkjøpsprisen om du ser på investeringen akkurat nå, men også når det gjelder levetidsverdi, der en dyrere stol over tid kan bli billigere enn en som har en lavere innkjøpspris.

 

skolestoler

Å tenke på ved kjøp av skolemøbler

Elevenes alder er en av de mest grunnleggende tingene å se på ved kjøp av skolestoler. Eldre barn eller tenåringer trenger vanligvis mer holdbare produkter, samt også en større størrelse på stolene enn det yngre barn trenger. Noe som alltid er lurt å tenke på når du kjøper stoler som skal stå i denne typen miljøer, er at de er stabelbare. Med stabelbare stoler blir det lett å frigjøre gulvareal for andre aktiviteter som krever plass, og det gjør det også lettere og mindre plasskrevende å oppbevare ekstra stoler i klasserommet. Når stolene stables oppå hverandre, tar flere stoler opp den samme plassen som én stol, noe som er svært praktisk. Et alternativ er nedfellbare stoler med tanke på plassbesparelse, men det er sjelden et godt alternativ på en skole, siden disse vanligvis har dårligere holdbarhet enn en stabil, helstøpt stol. Nedfellbare stoler fungerer bedre i mindre rom og der de ikke brukes på daglig basis, for eksempel som ekstrastoler på et foreldremøte. 

Det er også viktig å tenke på at stolene skal være i riktig høyde til skolepultene.

På mange skoler setter elevene stolene opp på pultene etter timen eller når dagen er over. Dersom du vet at dere kommer til å gjøre det på din skole, noe som gjerne er anbefalt, ettersom det forenkler rengjøringen, er det lurt å ha en stol som ikke skraper opp skolepultene. Det kreves vanligvis ikke mer enn en plastplugg på stolbenets underside for at den ikke skal ripe. Dette er naturligvis også en fordel dersom du ikke vil ripe opp gulvet, avhengig av hvilken type underlag du har. En plastmatte tåler mer enn et tregulv, noe som er grunnen til at en annen type stol kan fungere der.

Ulike typer materialer

Den vanligste skolestolen har én av tre typer seter; kunstskinn, tre (ingen stopping) eller stoff. Disse har ulike fordeler og ulemper. Kunstskinn er mykere enn tre, men risikerer å bli varmt og klamt. Tre er holdbart, men hardere å sitte på. En stol med stoffstopping er vanligvis den mest komfortable, men er litt dyrere, og stoffet risikerer også å bli raskere slitt enn stoler uten stopping. Her må man gjøre en avveining mellom pris og komfort med brukeren i tankene.

De fleste skolestoler har et understell i krom. Det gjør at de blir både holdbare og stabile. Enkelte stoler er ikke bare stabelbare, men kan også kobles sammen. Det er en god ekstrafunksjon dersom du skal sette opp stolene på rekker i et klasserom eller lignende. Stolrekkene blir da mer stabile, og det er ikke like lett å flytte rundt på sin egen stol. Dette er en funksjon som er verdifull også fra et brannsikkerhetsperspektiv. Dersom du befinner deg i en aula eller lignende, og raskt må evakuere salen, vil ikke sammenkoblede stoler falle eller flyttes rundt like lett, noe som gir mulighet for en mye raskere og sikrere evakuering.

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter