For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Kontormøbler / Skrivebord / Justerbare skrivebord / Elektrisk skrivebord

Elektrisk skrivebord

Med et elektrisk skrivebord er det mulig å bytte mellom å sitte og stå uten å tenke så mye på saken, noe som bidrar til bedre helse på jobben. Vi har det bra på jobben ved å bevege oss mer. Elektriske pulter som lar oss bytte mellom sitte og stå er en av hovedingrediensene for en ergonomisk arbeidsplass. Det høydejusterbare skrivebordet er kommet for å bli fordi det legger grunnlaget for god helse for hele kroppen. Du justerer høyden på skrivebordet med et trykk på en knapp for å passe perfekt, enten du vil sitte eller stå opp! De fleste av våre elektriske skrivebord er tilgjengelig for umiddelbar levering, og du kan velge mellom forskjellige størrelser for en perfekt passform for arbeidsplassen din.

Hev- og senkbart skrivebord STANDARD
Lagervare
AZ Design
fra 3 125 nok 4 287,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
135 varianter
Hev- og senkbart skrivebord DELUXE
Lagervare
AZ Design
fra 3 487,50 nok 5 812,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
135 varianter
Hev- og senkbart skrivebord STANDARD, Digital display
Lagervare
Hev- og senkbart skrivebord, Deluxe, Digital display
Lagervare
AZ Design
fra 4 625 nok 5 787,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
135 varianter
Hev- og senkbart skrivebord PREMIUM, buet skrivebord
Lagervare
AZ Design
fra 8 237,50 nok 13 387,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
90 varianter
Hev- og senkbart skrivebord PREMIUM, hjørnepult
Lagervare
AZ Design
fra 11 362,50 nok 14 347,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
90 varianter
Hev- og senkbart skrivebord PREMIUM
Lagervare
AZ Design
fra 5 312,50 nok 8 025 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
90 varianter
Hev- og senkbart elskrivebord, en søyle
Lagervare
AZ Design
fra 5 012,50 nok 6 262,50 nok
 • Bjørk
 • Lys Eik
20 varianter
28 artikler

Hvordan et elektrisk skrivebord fungerer

Når vi snakker om elektriske skrivebord, mener vi selvfølgelig bordene du kan heve og senke med elektrisk motorkraft. Skrivebordet ser ut som vanlige skrivebord, men har en elektromekaniker som gjør det mulig å endre posisjonen til bordplaten uten mye fysisk innsats fra din side. For å endre høyden på bordplaten, trykk på en knapp nær deg på siden av bordet.

Når du trykker på knappen, vil motoren(e) utføre selve løftingen eller senkingen. Elektromekanikk gjør det mulig å heve bordet uten at du trenger å gjøre en innsats. Mange av modellene våre kan håndtere opptil 100 kg, så du trenger ikke å bekymre deg for hva som er på bordet når du heiser den opp med motorkraften.

Akkurat hvordan du vil heve og senke skrivebordet avhenger av den elektriske mekanikken som bordet kommer med. Det finnes varianter der det er mulig å gjøre innstillinger og med ett trykk få en nøyaktig høyde. Andre krever at du trykker og holder nede den nedre eller heveknappen for å finne riktig posisjon for deg.

Hvorfor bør du ha et hev- og senkbart skrivebord?

Er det bare hype eller er det gode grunner til å velge hev- og senkbare bord som fungerer med en elektrisk motor? Det er klart at det har vært moter i elektriske skrivebord, men det er fordi de gjør en så stor forskjell for hvordan du opplever arbeidet ditt.

Akkurat som du velger en kontorstol med ergonomi og komfort i tankene, bør du velge et skrivebord med helsen din i tankene. Å kunne veksle mellom sittende og stående har vist seg å gi flere store fordeler.

Noen eksempler på fordeler med elektriske skrivebord er:

 • Når du veksler mellom sittende og stående, beveger du deg mer. Det øker blodsirkulasjonen som er bra for helsen din.
 • Når du kan stå og jobbe, har du muligheten til en stilling som kan føles mye mer behagelig da du kan få ryggsmerter når du sitter for mye.
 • Det er studier som viser at evnen til å stå opp på jobb kan føre til at du blir smartere. Muligens har det å gjøre med den økte blodsirkulasjonen. Det er unektelig litt lettere å tenke når hjernen er oksygenert som den skal.
 • Når du bruker et stående skrivebord, kan du også dra nytte av hjelpemidler som en stående matte og en tredemølle.
 • Et hev- og senkbart skrivebord kan øke kreativiteten!

Det er imidlertid viktig å forstå at det ikke er bra å overdrive det med å stå! Det finnes studier som viser at det å stå hele dagen kan være minst like skadelig som å sitte for mye. Tanken er at vi ved hjelp av elektriske skrivebord kan finne en balanse der du kan veksle mellom å sitte og stå i løpet av dagen i henhold til dine egne behov.

Noen dager kan du sitte mer, andre dager har du bedre bruk av bordet i en høyere posisjon. Muligheten til å velge er verdt mye. Det gjør arbeidsplassen din dynamisk og godt tilpasset deg og faktisk også til andre som ønsker å bruke samme bord.

Anta at det kan være vanskelig å finne den perfekte sittestillingen med standard dimensjoner og en bestemt type kontorstol. Justering av høyden på skrivebordet gjør det lettere å følge de ergonomiske retningslinjene for bedre sittestillinger.

Fungerer det ikke like bra med manuell sveiv på skrivebordet?

Selvfølgelig kan du velge et skrivebord med sveiv og fortsatt få den fine funksjonaliteten og fleksibiliteten. Den store forskjellen mellom det elektriske skrivebordet og det som har en manuell sveiv er kraften og tiden som kreves for å endre høyden på bordplaten.

Det tar lengre tid å sveive bordet til ønsket posisjon, og i tillegg er det du som må dra kranken rundt. Dette er ikke tungt, men det kan heller ikke sammenlignes med et enkelt trykk på en knapp. Mange føler at de er mer sannsynlig å endre posisjon ved skrivebordet, da de ikke trenger å sveive. Siden prisen ikke varierer så mye, kan den elektriske skrivebordet føles som et bedre valg.

Sitt og stå riktig ved bordet

Når du begynner å bruke ditt elektriske skrivebord, sørg for å lære å stå og sitte ved det. Tommelfingerregelen er at du skal kunne plassere underarmen i 90 graders vinkel fra overarmen på bordet. Skuldrene skal ikke skyves opp, og du bør kunne legge hendene på tastaturet på en behagelig måte.

Når du sitter, bør føttene plasseres godt på gulvet eller på en fotstøtte. Det er selvfølgelig viktig at du også bruker en ergonomisk kontorstol for å kunne stille inn riktig sittestilling når du sitter. Hvis du har en kontorstol med håndtak, er det bra om de er i tråd med bordets høyde slik at du kan holde riktig vinkel på armen, hånden og håndleddet.

Det er mye å hente på å invitere en ergonom som kan hjelpe deg med å bruke de ergonomiske kontormøblene riktig. Du bør gjøre deg kjent med ting som hvor langt fra skjermen du skal sitte og hvor høyt opp den skal plasseres. Det har også innvirkning på hvordan du føler deg når du jobber hele dagen ved et skrivebord.

Fordeler med to motorer på høydejusterbare skrivebord

Som du kan se av våre elektriske skrivebord, tilbyr vi modeller med to motorer, og det er gode grunner til å velge denne varianten. Du kan se en spesielt populær modell med to motorer her. Motorene er innkapslet slik at de er beskyttet, og samtidig er dette noe som reduserer støynivået når du bruker mekanismen.

 • Lavt støynivå - Med to motorer kan vi komme ned til rundt 40 dB i støynivå. Det er litt som ventilasjonen som er på kontoret. Sammenlign dette med en vanlig samtale som er på 60 dB. I tillegg vil den elektriske heisen sikre at bordet raskt når sin nye posisjon, og dermed vil distraksjonen være minimal hvis noen selv merker det når de snakker eller fokuserer på arbeid på sin egen arbeidsstasjon.
 • Enkel montering - Noe som er veldig bra med tomotorsbord er at de er enkle å montere. Du bør være ferdig på femten minutter med monteringen, noe som selvfølgelig er et pluss når du vil komme i gang og jobbe ergonomisk med en gang!
 • God håndtering av vekt - Vi bør også nevne at elektriske bord med to motorer får en god vektfordeling mellom de to forskjellige motorene. Dette reduserer slitasje og gir også en jevnere justering. Du får med andre ord et hev- og senkbart skrivebord som kan vare lenger og justering som vil være perfekt for deg!

Noen tips for valg av elektrisk skrivebord

Vi vet at vårt brede utvalg av elektriske skrivebord kan få deg til å lure på hvilken du bør velge. Her er noen ting du bør huske på.

 • Stabilitet - De fleste vil ha et skrivebord som står fast og stille enten de sitter eller står. Ta en titt på modeller med justerbare føtter som gjør det mulig å tilpasse bordet til et gulv som kanskje ikke er helt jevnt. Når den tykkere delen av bordets metallstativ er nederst, gir det fin stabilitet.

  Vi kan også anbefale motorteknologi som brukes til å oppdage om gulvet er ujevnt. Det gjør at bordet automatisk kan justere seg selv i henhold til gulvet. Veldig praktisk!
 • Høyde - Ta alltid en titt på hvilken kroppshøyde det elektriske skrivebordet passer til. Standard er modeller for personer 140-190 cm høye. Hvis du trenger en høyere skrivebordshøyde, vennligst kontakt oss og vi vil veilede deg.
 • Elektronikk – Elektronikk av god kvalitet er viktig. En mekanisme som sitter på innsiden av skrivebordet er bedre beskyttet enn den som sitter på utsiden. To motorer er som nevnt en fordel.
 • Miljø - Et elektrisk skrivebord skal trekke minst mulig strøm. Den gjør det ettersom den har Stand By-modus, noe som betyr at den helt automatisk reduserer strømforbruket. Bra for miljøet og bra for lommeboka!
 • Vektkapasitet - På skrivebordet kan du holde ting som veier mye. Normalt har vi ting som til sammen veier mellom 40 og 80 kg på pultene våre. Da er det viktig at den elektriske skrivebordet kan håndtere vekten uten å brenne ut motorene. Hvis bordet er bygget for vekten med motorer som kan håndtere det, varer det lenger!
 • Hastighet – Ta også en titt på hvor rask heisen på bordet er. Når du bruker heve- og senkefunksjonen ofte, vil du sette pris på at den er rask.


Kilde
Kilde

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter