For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Kontormøbler / Bordstativ

Bordstativ

Et godt bordstativ bidrar til et stabilt skrivebord som ikke vakler og som gir god plass til bena under bordet. En virkelig god bordstativ er der uten å bli lagt merke til. Ikke når du sitter ved bordet og ikke når du rengjør under det. Vi har moderne og fleksible bordstativ for skrivebord som er designet for å gi deg et stabilt og stabilt bord som du kan jobbe med. Innebygde lydløse motorer gjør det også enkelt å heve og senke bordet for perfekt arbeidsstilling.

Sortering:
Artikler per side:
5 artikler
5 artikler

Bordstativ for solide skrivebord

Det er utrolig viktig å ha et skrivebord som står støtt. Dette er uavhengig av om det er et vanlig fast skrivebord eller om det er et hev- og senkbart skrivebord. Når du bruker et skrivebord som du kan heve og senke, kan det selvfølgelig gå veldig dårlig hvis det rister mye når du bruker mekanismen.

Et bord som rister kan føre til at ting på bordet faller ned og skader noen eller går i stykker når de møter gulvet. I tillegg kan bordet bli skadet ved å bevege seg på en rystende måte. Man skulle tro at alt avhenger av hvordan gulvet ser ut. Hvis gulvet ikke er jevnt, kan det virke som ingenting kan gjøres med det.

Men slik er det ikke! Når du velger bord med bordstativ fra oss, kan du justere underlaget slik at det står støtt. Det er justerbare føtter, og de elektriske bordene har også en automatisk justering for å stå på en stabil måte.

Dette betyr at gulvet ikke trenger å være perfekt for at du skal få et bord du kan stole på. Dette er viktig av flere grunner.

Når skrivebordet er stabilt uansett gulv, kan du:

  • Bruk den fritt på forskjellige steder.
  • Stol på minimalt vedlikehold, da risting som kan skade mekanismen ikke oppstår.
  • Legg den så tungt som det er tillatt med alt du trenger på bordet.
  • Vær trygg på at du ikke vil skade gulvene eller andre møbler rundt, da ting ikke vil falle fra bordplaten uansett.
  • Fokuser på arbeidet og ikke irriter deg over at bordet beveger seg når du lener deg mot det.

Et solid skrivebord skal være en selvfølge, men det er det ikke alltid. Vi vil virkelig peke på fordelen ved å kunne påvirke dette direkte gjennom tabellen. Det gir deg frihet og mulighet til å sikre at bordet alltid oppleves som stabilt og stabilt. Gode bordstander er en måte å oppnå dette resultatet på.

Materialer som tåler påkjenningene

Når vi ser på bordstativer, er det også viktig å undersøke hvilke materialer de er laget av. Metaller kan være mer eller mindre lette, og de bør alltid ha en overflatebehandling som beskytter mot slitasje og fuktighet.

Selv om et skrivebord er innendørs, vil det bli utsatt for naturlige påkjenninger.

Bordstativet kan påvirkes og rives av:

  • Luftfuktighet. Hvis det er veldig fuktig inneluft, kan det til og med føre til rust i deler av stativet, som igjen kan ødelegge hele basen.
  • Rengjøring. Regelmessig rengjøring over føttene og bena på stativet bør ikke føre til svekkelse.
  • Vibrasjon. Noen vibrasjoner oppstår fra bordets egen bevegelse, men også fra ting som er rundt bordet. Dette skal ikke føre til at skruene løsner og at bordstativet blir utrygt å bruke.
  • Vekt. Du bør legge merke til hvor mye vekt bordene våre tåler uansett hvilken type bordstativ den har. Hvis du laster for tungt, er det fare for større slitasje enn bordstativet kan håndtere.

Når det gjelder overflatebehandlingen, er det også en måte å få bordet til å stå estetisk tiltalende. Dette betyr for eksempel at du får en viss fargenyanse som kan matche godt med andre kontormøbler som er rundt bordet.

Stativ du ikke legger merke til under bordet

Et godt bordstativ er ikke merkbart til tross for at det er en så viktig del av ethvert skrivebord. Noe som kan få deg til å føle at stativet er lite fleksibelt, er hvis det hele tiden føles i bena og føttene når du sitter ved bordet. Et stativ på to ben og en base som går tett under bordplaten, merkes ikke når du sitter på langsiden av bordet. Dette stativet kalles også et T-stativ.

På kortsiden av bordet er det selvfølgelig et ben som tar mye plass. Dette gjelder spesielt da det inkluderer motoren og mekanismen for å heve og senke bordet. Det betyr i utgangspunktet at du har to sider å plassere stolen på med denne typen bordstativ.

For større bord kan det hende du trenger bordstativ med 3 ben som gir en vinkel der du kan sitte litt annerledes ved bordet. For eksempel kan den være egnet for en bordplate som er buet og egnet for en person, samt for møter med flere deltakere. Når det er behov for mer støtte, er det viktig at bordstativet er bygget for dette.

Samtidig er det selvfølgelig også slik at stativet under bordet ikke skal ha en form som forstyrrer, selv når det må være større og ha flere ben. Dette krever god kunnskap om hvordan understellet skal utformes slik at støtten som kreves er der uten at du merker det på en negativ måte!

Motorer i stand til konstant bruk

Når vi ser på bordstativ for elektriske skrivebord og skrivebord med veiv, er det også greit å se litt på antall motorer. To motorer i et standard t-stativ er en stor fordel, da dette fører til jevnere bruk av løftefunksjonen.

Når et bord skal heves og senkes ofte, må stativet med motorer lages for at dette skal gjøres med lavt volum. Motorene skal plasseres slik at de fungerer optimalt og med minst mulig dB. I tillegg bør mekanikken utformes på en måte som reduserer risikoen for knirking.

Høy kvalitet på delene som angår selve heve- og senkefunksjonen er et must. Tross alt gjør dette at bordet kan brukes i lang tid og uten komplisert vedlikehold eller reparasjoner.

Med sveiv eller elektrisk løft

Når det er en sveiv for å heve og senke bordstativet og dermed høyden på bordplaten, bør den kunne plasseres under på en måte som ikke er synlig når sveiven ikke er i bruk. Kranken skal være utformet slik at du kan skyve den under bordplaten etter å ha hevet eller senket bordet.

Med en elektrisk funksjon får du i stedet et kontrollpanel på langsiden av bordet hvor det er lett tilgjengelig. Det vil også være en integrert del av bordstativet, men kan ikke skjules på samme måte som mulig med en sveiv.

Bordstativ med mekanisk heving og lavere funksjon med sveiv er som regel litt lettere enn de som inkluderer motorer. Det betyr imidlertid ikke at de ikke vil være like stabile. Du kan fortsette å justere bordet med føttene for å sikre at det ikke begynner å vingle når du sveiver opp bordplaten.

Når du bør bruke tabellen til en konferanse?

Siden et skrivebord skal brukes i flere sammenhenger, er det litt høyere krav til bordstativer. Under en konferanse vil du kanskje sette opp flere skrivebord på rad for møter eller for spesielle aktiviteter.

For å lage lange tabeller eller arbeidsgrupper med tabellene, er det viktig å tenke på hvordan basen vil samsvare mellom tabellene. T-stands er takknemlige for når de bygger langbord fordi de gjør det mulig å sitte på begge sider av bordene uten å treffe knær eller ben i selve stativet.

Match bordstativ med bordplate

Selvfølgelig er det også viktig å tenke på hvordan man lykkes med å matche bordstativ med bordplater. Vi har et godt utvalg av bordplater som passer perfekt til forskjellige stativer. Det gir deg muligheten til å velge riktig farge på både bord og stativ slik at møblene kan oppleves som estetiske og passe inn i sin sammenheng.

Kilde

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter