På www.azdesign.no finner du et bredt utvalg av stekepanner tilpasset restauranter, storkjøkken og kafeer. Velg en stekepanne ut fra tilberedningsmetoden og etter hvilken type varmekilde du har. Stekepannene er tilgjengelige i forskjellige materialer og størrelser, men du kan alltid være sikker på å få en rimelig stekepanne i god kvalitet som tåler daglig bruk når du handler hos www.azdesign.no. Vi har for eksempel sauteuser, traktørpanner, wokpanner og stekepanner i aluminium og støpejern. Når du trenger profesjonelle stekepanner til gode priser og med rask levering, er dette stedet du bør lete! Kjøpsguide stekepannor >>
Sortering:
Artikler per side:
SMEG
fra 1 612,50 nok
2 000 nok
Scanpan
fra 1 600 nok
1 937,50 nok
Flere varianter
Scanpan
fra 1 262,50 nok
1 525 nok
Flere varianter
Scanpan
fra 1 937,50 nok
2 350 nok
Flere varianter
Scanpan
fra 1 262,50 nok
1 525 nok
Flere varianter
Scanpan
fra 2 900 nok
3 525 nok
Flere varianter
Scanpan
fra 2 412,50 nok
2 937,50 nok
Flere varianter
SMEG
2 100 nok
2 612,50 nok
Xantia
fra 273,75 nok
413,75 nok
Xantia
fra 411,25 nok
621,25 nok
Xantia
fra 77,50 nok
116,25 nok
Xantia
fra 108,75 nok
163,75 nok
Xantia
fra 108,75 nok
163,75 nok
Xantia
fra 108,75 nok
163,75 nok
Kjøpsguide – Stekepanner
På www.azdesign.no finner du et bredt utvalg av rimelige og holdbare stekepanner til restaurantkjøkken. Stekepanner brukes i kjøkkenet hver dag, men hvilken stekepanne er best? Stekepanner kommer i en rekke forskjellige materialer og størrelser, og forskjellige stekepanner har forskjellige funksjoner i kjøkkenet. I dag brukes ofte flere forskjellige typer stekepanner i profesjonelle kjøkken for å utnytte stekepannenes unike egenskaper og få et ordentlig godt resultat. Her har vi satt sammen en guide, slik at du lettere finner riktig stekepanne til alle anledninger.
Stekepanner i forskjellige materialer
Stekepanner av rustfritt stål brukes mye og ofte i restaurantkjøkken. De er lette å håndtere og rengjøre, og de fordeler varmen raskt og jevnt. Stekepanner av støpejern er holdbare og robuste. Det tar litt lengre tid å varme dem opp, men når de først er varme, så holder de temperaturen lenge. Støpejernspanner passer til kjøtt og mat som skal kokes lenge. Stekepanner av karbonstål har blitt veldig populære. Akkurat som støpejernspanner blir karbonstålpanner bedre jo mer de brukes. Det finnes også stekepanner med non-stick-belegg, keramisk belegg og stekepanner av kobber. Tenk også på stekepannens håndtak når du investerer i en ny stekepanne. Håndtaket skal være stabilt og behagelig å holde i. De fleste håndtak til stekepanner er laget av rustfritt stål eller plast. Stekepanner laget utelukkende av rustfritt stål, kan også brukes i ovn.
Riktig stekepanne til varmekilden
Hvilken stekepanne som passer best i kjøkkenet ditt, avhenger av hva slags varmekilde du har. På en elektrisk komfyr med glass- eller keramikktopp fungerer alle stekepanner, uavhengig av materiale. En gasskomfyr varmes opp fort og har veldig god varmekontroll, og til en slik kan du også bruke stekepanner i forskjellige materialer. På induksjonsovn, derimot, fungerer ikke stekepanner av aluminium eller kobber. Stekepanner til induksjonstopp har magnetisk bunn som genererer og sprer varmen.
Klassisk stekepanne, grillpanne og pannekakepanne
En klassisk, rustfri stekepanne med avrundede kanter er holdbar og slitesterk og passer derfor utmerket som basisstekepanne i et profesjonelt kjøkken. Når du vil skape grillfølelsen i kjøkkenet, kan du med fordel bruke en panne med riller – en grillpanne. Maten får fine grillstriper, og overflødig fett blir sittende fast i rillene i pannen. Grillpanner er ofte laget av støpejern, ettersom man vil kunne steke på veldig høy varme. I en pannekakepanne kan du steke pannekaker, amerikanske pannekaker eller lapper eller lage en god omelett. Pannen fordeler varmen jevnt, og med de lave kantene er det lett å vende og håndtere maten.
Sautépanner, traktørpanner og wokpanner
Sautépanner har høyere og mer avrundede kanter enn en klassisk stekepanne, og de passer derfor perfekt til retter som er mer følsomme for varme. De høye kantene leder varmen oppover, bort fra stekepannens bunn, noe som reduserer risikoen for at maten brenner seg fast. I en sautépanne eller sauteuse kan du for eksempel lage risotto, sauser og fiskeretter. En traktørpanne har rette kanter og er en blanding av en stekepanne og en kasserolle, og den kan brukes både til steking og koking. Wokpanner har høye kanter og avrundet bunn. Det gir pannen de unike egenskapene der maten får intens og høy temperatur i bunnen, og deretter lavere temperatur når den brer seg opp langs kantene.