For privatpersoner tilbys kun kontormøbler

Hjem / Kontormøbler / Lydabsorbenter / Veggabsorbenter

Veggabsorbenter

Mange jobber i kontorlandskap der støynivået blir både støyende og støyende. I slike miljøer er lyddemping veldig viktig for å ha et komfortabelt arbeidsmiljø. Mange får hodepine og tretthet etter lange dager. Med veggabsorbenter er lydnivået betydelig lavere. Hos AZ Design har vi alt for stille kontorer. Vi har lydabsorbenter for bord, gulv, tak og vegger som alle bidrar til stille kontorer og et behagelig lydnivå.

Sortering:
Artikler per side:
5 artikler
5 artikler

Hva er veggabsorbenter?

En veggabsorbent er et materiale som kan absorbere lyd. Hensikten med dette er at rommet som veggabsorbatoren monteres i skal få et hyggeligere miljø og bedre akustiske egenskaper. Når du henger lydabsorbenter på veggene, kan det redusere ekkoet samt støynivået i rommet.

Det er vanskelig å jobbe i et rom hvor det gir ekko eller hvor enklere lyder forsterkes på en måte som gjør det vanskelig å høre noe annet. Med en veggabsorbent er det mulig å løse problemet uten kostbare oppussinger.

Veggabsorbenter er:

  • Installasjoner med et kjernemateriale som fungerer både som lyddemper og lyddemper.
  • Materiale som du kan henge på veggen.
  • Former som ser ut som kunstverk selv om det er et produkt som er til for å dempe lydnivået i rommet.

Viktige fordeler med å redusere støynivået

Det er god grunn til å gjennomgå lydnivået og hvordan lyden beveger seg i et rom. Det er kanskje ikke merkbart med en gang, men etter å ha jobbet lenge i rom med ekko og støy begynner folk å føle seg dårlige. Helse er dermed en av hovedfordelene med veggabsorbenter.

I følge Sveriges Folkehelsemyndighet kan lyd- og støyeksponering føre til fysisk skade på hørselsorganet. Dette påvirker refleksene og reaksjonene som oppstår når hjernen vår har oppfattet en lyd og tolker den.

Så det handler ikke bare om at vi blir forstyrret av støyen. Det kan gjøre det vanskelig for oss å tenke ordentlig. Hvis folk ikke kan tenke rett, fungerer det ikke så bra på en arbeidsplass. Dermed kan vi se at veggabsorbenter kan gi fordeler som:

  • Økt konsentrasjon
  • Høyere produktivitet
  • Mer energi
  • Bedre teamarbeid

Hvis du ikke tar vare på støyen så raskt som mulig, kan det faktisk skje at ansatte får midlertidige eller til og med varige skader. For å unngå sykefravær på grunn av manglende støyhåndtering på arbeidsplassen, er det virkelig viktig å se nærmere på lydabsorberende løsninger.

Veggabsorbenter er enkle å bruke. De passer inn i alle rom på kontoret. Det er til og med mulig å feste veggabsorbenten til en skjermvegg . Da blir det lyddemping på lyddemping kan man si. Med borrelåsløsninger kan det også være slik at du ikke en gang trenger å bore eller skru for å få denne typen lydabsorbenter på plass.

Lag stille rom til alles beste

Det er mange ting som gir opphav til støy på en arbeidsplass. Når du ser på hver ting individuelt, virker det ikke så farlig. Et høydejusterbart skrivebord med stillegående motor kan ikke beskyldes for støy. Men kombiner den lette heisstøyen med en kontorstol som beveger seg samtidig, en telefonsamtale og en radio som ringer nyheter. Det blir ganske mange lyder å behandle.

Hvis rommet samtidig har problemer med ekko, kan det bli uutholdelig. Det er viktig for alle som oppholder seg i rommet for å gjøre det mindre støyende. Tenk på at gjester og potensielle kunder kan oppleve arbeidsplassen som mindre attraktiv rett og slett fordi det er vanskelig å høre sin egen stemme.

Det er flere måter å skape roligere rom på. Veggabsorbenten er enkel å bruke og den vil også fungere like godt i resepsjonen som på enkeltkontorer. Men vi må også huske at det er en kombinasjon av flere innsatser som kan føre til at kontoret blir så behagelig stille som vi ønsker det skal være.

Noen ting du kan endre er:

Regler for hvor du skal ta telefonsamtaler

Når flere deler rom er det viktig å vurdere hvordan ting som telefonsamtaler håndteres. Kanskje du kan ha en telefonkiosk slik at det ikke blir for mye prat i rommet. Det er mulig å lage stillerom som kan brukes til alt fra møter til telefonsamtaler.

Stillerommene kan også brukes i revers for de som må ha absolutt stillhet. Når du skal spille inn en liten video eller holde et viktig møte, kan denne typen rom brukes til det.

Bedre skille mellom pulter

Med veggskjermer får du bedre skille mellom pultene. I stedet for å la det være helt åpent mellom ulike arbeidsplasser, får hver ansatt sine egne vegger. Det betyr at lyd ikke sprer seg på samme måte. Samtidig kan det føles veldig behagelig å ha sitt eget hjørne å jobbe i uforstyrret.

Kontormaskiner i eget rom

Kontormaskinene kan være en kilde til støy. Når skrivere, fakser, stiftemaskiner og andre ting kjører samtidig, blir det en symfoni av klikkende og pingende lyder. Dette kan virkelig oppleves som urovekkende.

Dersom det er mulig å flytte alle maskinene inn i ett rom, kan det være en fordel. Da samles all støyen der og folk kan rett og slett gå og samle utskriftene sine i dette rommet. Mange ganger er en liten skrubb eller bortgjemt plass som er skjermet av nok til å hindre lyd i å spre seg over hele kontoret.

Felles regler for musikk og radio

Vi trenger litt underholdning på jobben også. Du kan ikke fortelle folk at de ikke kan høre på radio eller musikk på jobben. Men dere kan bli enige om hvordan dette skal fungere. I stedet for at flere radioer er på samtidig, har du kanskje en som du deler.

Eller alle kan bruke hodetelefoner når de vil høre på musikk. Det er en løsning som garanterer at støynivået reduseres. En fin gest kan være å gi alle ansatte gode hodetelefoner slik at det blir praktisk å høre på radio og musikk via egen datamaskin eller telefon.

Takabsorbenter sammen med veggabsorbentene

Ikke glem at det også kan være et pluss å installere takabsorbenter i kombinasjon med veggabsorbenter. Er det høyt under taket er dette nesten en nødvendighet med mindre du har planer om å bygge innertak.

Noen ganger er takabsorbenter ikke nok til å kontrollere lyd som preller av og sprer seg gjennom taket. Det kan hende det trengs litt mer avansert omstilling. Dette kan være lurt å se litt nærmere på. Skal du likevel pusse opp litt, er det best å begynne med veggabsorbenter og se senere om det også vil være nyttig med mobiler som henger ned fra taket.

Vakker design er viktig

Når du sitter ved skrivebordet ved siden av en veggabsorbent, er det tydelig at det er viktig at det er vakkert å se på. Det kan føles kjedelig med enkle skiver av materiale som absorberer lyd. Det er morsommere med fine former og design som ser ut som kunst.

Det kan også være et pluss å velge farger som passer godt til rommet. Hvis du vil at lydabsorbenten skal være diskret, kan en gråtone eller naturlig farge være greit. Noen ganger passer det med sterkere farger og former. Dette er valgfritt, men viktig å vurdere. Prøv å se det store bildet og forestill deg hvordan det vil se ut når veggabsorbenten er på plass.

Hvor bør du installere lydabsorbenter?

Veggabsorbenter kan være nødvendig i alle rom. Noen spesielt viktige steder er:

  • Spisestue og kjøkkenkrok . Mange mennesker samles her for å spise og sosialisere. Det blir murring og dette kan reduseres med lydabsorbenter.
  • Resepsjon . Dette er også et sted som er utsatt for støy. Det kan være greit å sette opp veggabsorbenter på en vegg rett bak stedet der resepsjonistene jobber. Her er det mye støy og det er viktig å sørge for at det dempes effektivt.
  • Felles kontorer . Når mange jobber i samme rom er det fint om støynivået kan reduseres. En enkel lydabsorbent på veggen løser mange problemer!

 

Kilde
Kilde

KONTAKT OSS

LES HVA KUNDENE SKRIVER


Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Totalt 0 nok
Til kassen
✓ Prisgaranti
✓ Trygg og sikker e-handel
✓ Betale med Svea Finans

Favoritter(0 st )

Du har ingen favoritter