+46 86602030
Hjem / Utemøbler / Parasoller

Parasoller

Parasoller

Vi tilbyr ulike parasollmodeller, og de kan fås i flere ulike utførelser og farger. Man kan velge størrelse på selve parasollen, og vanlige mål er 3x3m , 4x4m og 5x5m. Fargene sand og grå har vi normalt på lager for omgående levering. Ved andre størrelsesvalg samt farger kan vi bestille disse etter ønske. Parasollfot finnes i tre ulike utførelser, to ulike for å forankre oppå bakken, samt en modell som forankres nede i bakken. Ved spørsmål eller tanker, kontakt gjerne vår kundeservice. Kjøpsguide parasoller>>

  Sortering:
  Artikler per side:
  5 artikler
  Parasoll 3,5 x 3,5 m - 2 farger
  Design Studio
  fra 11 131,25 nok 15 618,75 nok
  Parasoll 5 x 5 m - 3 farger
  Design Studio
  fra 20 975 nok 26 887,50 nok
  Parasoll 4 x 4 m - 3 farger
  Design Studio
  fra 12 437,50 nok 16 856,25 nok
  Parasoll 3x3 m - 3 farger
  Design Studio
  fra 7 875 nok 11 243,75 nok
  5 artikler

   

   

  Kjøpsguide parasoller

  Enten gjestene dine skal nyte en kald drink i sommervarmen på uteserveringen eller få seg litt frisk luft utenfor restauranten, er det alltid bra å kunne beskytte dem mot værets luner. Uansett formål er en av de beste investeringene du kan gjøre, en parasoll. Det hever definitivt standarden på utebesøket og skaper en trivelig atmosfære for dem som skal være der. 

  parasoller

  Stoffmateriale

  En parasolls fremste funksjon er å beskytte mot ulike værtyper – både sol, regn og vind. Den fremste faktoren som spiller inn når det gjelder beskyttelsesytelse, er stoffet. På solrike dager skal de gi skygge og beskytte mot UV-stråler, mens de skal tåle vann, vind og regn under ustabile perioder. Hvilke stoffer er da mest effektive samtidig som de er prisgunstige?

  Det vanligste stoffet er polyester – både fordi det er svært robust, og fordi det er prisgunstig. Den billige produksjonskostnaden gjør det til et materiale som de fleste har råd til. At polyester dessuten er blant de mest slitesterke, vannavstøtende og UV-beskyttende materialene for parasoller, gjør at det kan anbefales varmt – uansett om den skal brukes på en restaurant, kafé eller et annet sted. Dessuten er polyester enkelt å rengjøre og blekes sjelden i solen.

  Av og til passer ikke polyester i designet, og da finnes selvsagt andre materialer. To vanlige eksempler er olefinvev eller akryl. I likhet med polyester gir de god beskyttelse mot ulike værtyper og er slitesterke. Den merkbare forskjellen gjelder vanligvis design og pris. Mer eksklusive materialer betyr at produsentene har brukt ekstra tid til design og behandling. Derfor kan også rengjøring være enklere enn ved kjøp av billigere materialer.

  Stamme

  Parasollens stamme består av stang og stativ og er den delen som stabiliserer overdelen. Det finnes mengder av ulike materialer, og valget bør baseres på vekt og værforhold. Jo tyngre parasoll og jo mer den vil bli brukt, desto mer robust bør stammen være, som en tommelfingerregel.

  Er hensikten at parasollen skal gi solbeskyttelse, for eksempel på en balkong, holder det vanligvis med en enklere stamme i plast. De er betydelig lettere i konstruksjonen og risikerer å gå i stykker i tøffere værforhold, noe som sjelden er tilfellet på balkonger og steder der plassen er beskyttet.

  Kommer parasollen til å stå ubeskyttet ute på en større uteservering, anbefales i stedet aluminium, stål eller tre. I mange tilfelles kan rustfrie stammer fås kjøpt, noe som gjør at parasollen ikke behøver å tas inn så fort det begynner å regne. Som regel er disse stammene betydelig tyngre enn for eksempel varianter i plast. Tenk også på at stammens grovhet spiller en rolle for tyngde og holdbarhet.

  Størrelse

  Skal du kjøpe den store parasollen som er over tre meter i bredde, eller holder det med en mindre variant? Vi anbefaler at du måler plassen før kjøpet og tenker på at den skal være mulig å flytte, at den ikke skal bli et ”ekstra tak”, samt tenke på hvor mange personer som kommer til å bruke den. For større arrangementer trengs normalt en større variant som dekker flere bord – og vanligvis er dette tilfellet på større uteplasser. Generelt er det et spørsmål om plass, og større er ikke alltid bedre – velg parasoll etter den tiltenkte plassen.

  Ekstra funksjoner

  Mange parasoller har ekstra funksjoner som for eksempel sveiv og helning. En sveiv forenkler når parasollene er store og gjør den enkel å slå opp og ned. Derfor er disse variantene populære blant foretak, både for enkelhets skyld og av arbeidsmiljømessige årsaker. Helning gjør det mulig å vinkle parasollen etter solen, samt forenkler justering ved regn og vind. Ved innkjøp bør du regne med at kostnaden blir høyere jo flere ekstra funksjoner parasollen har, men det kan være verdt det dersom det kan øke parasollens anvendelighet og levetid.


  LES HVA KUNDENE SKRIVER


  Din handlevogn(0 st)

  Handlevognen er tom
  Totalt 0 nok
  Til kassen
  ✓ Prisgaranti
  ✓ Trygg og sikker e-handel
  ✓ Betale med Svea Finans